Food & Health

Nieuwe Jumbo supermarkt – een belevenis

Op Instagram liet ik al het een en ander zien; er is een nieuwe supermarkt in onze woonplaats Vught. De voormalige EmtĂ© op het Moleneindplein is een Jumbo winkel geworden; de 600e Jumbo in Nederland. Wat een feest! Natuurlijk nam ik graag een kijkje op de dag van de opening.

De nieuwe versafdeling heeft een heel uitgebreid assortiment met onder meer diepgevroren vis die je zelf kunt scheppen; ik ben er zo blij mee. De visafdeling en enorme variatie verspakketten vind ik fijn; soepen en simpele gerechten, vers thuis te bereiden en alles meteen in huis. Heerlijk en makkelijk! Dat geldt ook voor de vele verse maaltijden die in de winkel bereid worden, ik heb meteen sushi meegenomen voor mijn lunch. En voor feestjes zijn de vers bereide pizza’s, in de winkel gebrande noten en gedipte chocoladebollen natuurlijk een uitkomst. Deze nieuwe afdelingen maken het boodschappen doen echt een leuke belevenis, zeker als de kinderen mee gaan. Alhoewel het scannen van de boodschappen ook al een uitje is voor Annabel, zo leuk vindt ze dat haha.

In mijn winkelmandje vind je de Jumbo favorieten van ons gezin; gezonde crackers waar de kinderen dol op zijn, pompoen is mijn persoonlijke herfstfavoriet, zelf granola samenstellen en tappen met Annabel is superleuk en lekker door de yoghurt. Vanwege de borstvoeding drink ik zelf niet, maar voor Jeroen kies ik bier en wijn uit het zeer uitgebreide assortiment.

De nieuwe tosti van No Fairytales is perfect om achter de hand te hebben als snelle en gezonde lunch op het moment dat ik weinig tijd heb om zelf wat te maken

En de nieuwe LaPlace amandelen met chocolade en framboos vind ik heerlijk als snack, zeker in combinatie met gewone amandelen.

Eenmaal thuis was het tijd voor lunch; de bak met gemixt rood fruit was het eerste waar Annabel op af vloog, ik genoot van de verse sushi. Die avond kwamen mijn ouders bij ons eten; klassiek aardappels met spruiten en de supermarkt-favoriete slagers gehaktballen stonden op het menu. Ze vielen goed in de smaak en het is ook ineens perfect weer voor dit soort stevige maaltijden.

En afgelopen weekend had ik eindelijk tijd om de pompoen pannenkoekjes te maken naar dit recept uit het Jumbo magazine; wat zijn ze lekker zeg! Ik ben niet zo goed in het strak volgen van een recept, dus ik heb bijvoorbeeld de suiker weggelaten en gebakken in kokosolie omdat ik geen zonnebloemolie in huis had. Ze zijn zo lekker dat ik ga proberen of ik er een vegan variant van kan maken, zoals ik normaliter doe met bananen pannenkoekjes voor ontbijt. En dan maak ik ook de helft van het recept, ik zag nu te laat dat dit een hoeveelheid is voor 4 personen. Bijkomend voordeel van dit recept is; na het bakken van de pannenkoekjes blijft er nog genoeg pompoen over om een lekker soepje van te maken. En laat dat nou net mijn favoriete herfst-gerecht zijn…!

xo Maaike

Deze post is gesponsord door Jumbo. De inhoud van de post en de foto’s zijn echter mijn eigen verhaal en beleving, ik post uitsluitend over producten die echt bij mij passen.

You Might Also Like